2021-10-12 08:39:13• hírek • Szatmár.ro

Faültetéssel színesítették a nagyszabású környezetvédelmi programsorozatot - Képgaléria

„Fát ültetni a jövőbe vetett hit!” címmel a Sándorhomoki PRO AMMOS Egyesület, a helyi óvoda és általános iskola, illetve az Élet Fája Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület október 1–17. között nagyszabású környezetvédelmi megmozdulást szervez a település lakossága számára.

Az októberi hónap két környezetvédelmi esemény miatt igen fontos mindannyiunk számára, hiszen ekkor veszi kezdetét a csemeteültetések időszaka, illetve október 14-én ünnepeljük az Elektronikai Hulladékok Világnapját is. Mind a két esemény lehetőséget nyújt arra, hogy tegyünk valamit környezetünk védelme és zöldebbé tétele érdekében.

A szervezők mindezek fényében egy igen színes és változatos programmal szeretnének hozzájárulni egy környezettudatosabb holnap megalapozásához. Így október 1–15. között e-hulladék gyűjtési kampány zajlik Sándorhomokon. Előbb a lakosság informálása érdekében önkéntes diákok osztanak szórólapokat, majd október 15-én 10 és 18 órák között az Alpin cég munkatársai házról házra haladva veszik majd át az összegyűjtött e-hulladékot.

Továbbá az elmúlt napokban, egészen pontosan október 1. és 9. között Kovács Péter Mátyás lelkipásztor és számos diák közreműködésével kertibútor-készítés zajlott: a raklapokból készült bútorokat az iskola és az óvoda udvarán helyezték el.

Facsemetéket ültettek

Hétfőn, azaz október 11-én egy nagyszabású facsemete-ültető akciót szerveztek Békéssy Erzsébet, az Élet Fája Egyesület elnökének, valamint Kovács Péter Mátyás tiszteletes, a PRO AMMOS Egyesület elnökének vezetésével.

A helyi fiatalok lelkesek voltak, mindenki részt akart venni a vidám akcióban, melyet az iskola és az óvoda udvarán tartottak meg. A pedagógusok és a diákság közreműködésével az óvoda udvarán 46 tuját öltettek el, míg az iskolaudvaron 15 hársfának találtak helyet, abban a reményben, hogy évek múltán árnyékot adhatnak az odakinn futkározó diákoknak a melegebb napokon.

A faültetés mellett zajlott a korában, raklapokból elkészített kerti bútorok festése is, sőt a következő napokban a két tanintézmény udvarán lévő padok és hinták felújítására is sor kerül.

A hétfői eseményre a facsemetéket az Élet Fája Egyesület biztosította a Szatmár Megyei Erdészeti Hivatal támogatásával.

Vasárnap zárul a programsorozat

A környezetvédelmi rendezvénysorozat vasárnap, október 17-én zárul majd: déli 12 órától istentisztelettel, majd 13 órától Kovács Mátyás lelkipásztor felszenteli az iskola és az óvoda udvarán létrehozott zöldövezeteket. Ezt követi majd a bő két hetes környezetvédelmi akció kiértékelése, majd számos kézműves műhely nyílik, ahol a diákok kedvükre alkothatnak. Lesz madáretető készítés, kosárfonás papírból, origami, stb. illetve mindezek díjazása sem marad majd el.

Végül a rendezvényt a diákok és szüleik által odahaza elkészített befőttek kiállítása és bemutatása zárja majd, melyeket a rendezvényt követően a helyi gyermekotthonnak fognak felajánlani.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: